MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA KETO BEZGLUTENOWA 500 G. - PIĘĆ PRZEMIAN
Opis
Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba dla osób na diecie ketogenicznej
Sposób przygotowania:
- Nagrzej piekarnik (góra i dół) do 190°C.
- Wsyp mieszankę do miski.
- Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj.
- Zagnieć ciasto i uformuj bochenek.
- Wsadź do piekarnika na 80 min.
- Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Przechowuj zawinięty w szmatkę.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1320 kJ / 319 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2, 4 g
Węglowodany: 3,1 g
w tym cukry: 2,2 g
Błonnik: 14 g
Białko: 15 g
Sól: 1,3 g
SKŁADNIKI: Mąka migdałowa, słonecznik, nasiona chia, pestki dyni bezłuskowej, siemię lniane,
mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.