SOCZEWICA ŻÓŁTA EKOLOGICZNA 500 g.
Opis
OPIS: Ekologiczna soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma tendencję do rozpadu po
ugotowaniu, dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do zup, czy gulaszów. Idealnie sprawdza się również w daniach
jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików,
a nawet pieczeni mięsnych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2
(1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) przez ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
SKŁADNIKI: soczewica żółta* 100%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna - 1932 kJ / 459 kcal
Tłuszcz - 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 73 g
w tym cukry - 2,0 g
Białko - 23 g
Sól - 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.