MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA KLASYCZNA, BEZGLUTENOWA 420 G. - PIĘĆ PRZEMIAN
Opis
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff,
płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
SKŁADNIKI: płatki owsiane bezglutenowe, mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, łuska babki jajowatej,
siemię lniane brązowe, nasiona chia, sól himalajska.
Produkt bezglutenowy.
Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1349 kJ / 322 kcal,
Tłuszcz: 12 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g,
Węglowodany: 51 g,
w tym cukry: 0,9 g,
Błonnik: 19 g,
Białko: 12 g,
Sól: 2,1 g
PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.