EXTRA UNIWERSALNA MIESZANKA BEZGLUTENOWA 1000 G. - BEZGLUTEN
Opis
Uniwersalna mieszanka bezglutenowa to doskonała baza do różnorodnych wypieków, a także do obiadów.
Zasadniczym składnikiem mieszanki jest mąka bezglutenowa do pieczenia ciast.
Jest to więc świetny produkt do wykonania ciast drożdżowych, w tym bułek, babek i drożdżówek.
Mieszankę można także wykorzystać do wypieku ciast biszkoptowych oraz kruchych – np. do tarty czy szarlotki.
Mieszanka bezglutenowa do ogólnego zastosowania nadaje się także doskonale do wypieku chleba,
zarówno popularnego w Polsce tradycyjnego – białego – jak i chleba typu graham czy żytniego.
Nasz produkt jest także dobrym składnikiem do przyrządzania obiadów, szczególnie wyrobów garmażeryjnych,
które często bazują na wykorzystaniu dużej ilości mąki.
Gotowa mieszanka mąk umożliwia wykonanie m.in. bezglutenowych placków, klusek, knedli, pierogów czy naleśników.
Doskonale sprawdza się ponadto w wyrabianiu ciasta na pizzę.
Mieszanka bezglutenowa to świetne rozwiązanie dla osób, które borykają się z nietolerancją glutenu.
Z tego powodu zwykle są zmuszone rezygnować z gotowych dań czy ciast. Niektórzy świadomie rezygnują ze spożywania
glutenu w celach zdrowotnych, dzięki czemu mogą łatwiej walczyć ze schorzeniami czy nawet nadwagą.
Składniki: Skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, glukoza,
substancja zagęszczająca: guma guar, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik ziemniaczany,
regulator kwasowości: lakton kwasu glukonowego; substancja spulchniająca: węglany sodu.
Odpowiednie dla osób nietolerujacych glutenu.
Wartość energetyczna: | 1554 kJ / 366 kcal |
Tłuszcz: | 2,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 1,9 g |
Węglowodany: | 86 g |
tym cukry: | 5,9 g |
Białko: | 0,6 g |
Sól: | 0,13 g |
Masa netto: 1000 g