MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z PESTKAMI DYNI BEZGLUTENOWA 500 G. - PIĘĆ PRZEMIAN
Opis
SKŁADNIKI: mąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13%,
mąka teff, płatki teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Nagrzej piekarnik do 190 st. C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym.
Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.