MIX C-PATISSERIE MĄKA DO WYPIEKU CIAST BEZGLUTENOWA 1000 G. - SCHAR
Opis
Chętnie wybieranym przez naszych klientów produktem jest mieszkanka bezglutenowa schar.
To mąka wszechstronnego użytku, którą można wykorzystać zarówno do pieczenia, jak i gotowania.
Mąka schar mix c pozwoli Ci przygotować domowy makaron, rozmaite ciasta i ciasteczka oraz budyń.
Świetnie też zagęści sos albo będzie stanowiła bazę do zasmażki lub sosu beszamelowego.
Mąka schar mix c wyróżnia się na tle innych, ponieważ nie zawiera grama glutenu.
To zatem produkt w pełni bezpieczny dla osób, borykających się z nietolerancją glutenu, a także chorujących na groźną
celiakię. Nasza mieszanka bezglutenowa schar nie podrażnia jelit i nie wywołuje żadnych skutków ubocznych.
Mąka pszenna, która jak wiadomo zawiera znaczną dawkę glutenu, zamieniona została na wygodną, wysokiej jakości mieszankę.
Mąka schar mix c zawiera skrobię kukurydzianą, mąkę kukurydzianą, mąkę ryżową, mąkę z soczewicy, skrobię modyfikowaną
z tapioki, a także substancję zagęszczającą w postaci mączki chleba świętojańskiego. To produkt odpowiedni dla wegan,
wegetarian oraz osób nietolerujących laktozy, ponieważ nie ma w nim ani grama tego składnika. W gruncie rzeczy mieszanka
bezglutenowa schar jest dużo zdrowsza od tradycyjnej mąki pszennej. Nie obciąża żołądka i całego przewodu pokarmowego,
dzięki czemu może być stosowana przez osoby, będące na lekkiej diecie oraz borykające się z różnymi problemami.
Mąka kukurydziana posiada dodatkowo wiele wartościowych składników, w tym karotenoidy, które chronią organizm
przed działaniem wolnych rodników. Tapioka jest natomiast hipoalergiczna. Z kolei mąka z soczewicy zawiera bardzo
dużą dawkę białka. Wszystko to dba o dobrą kondycję całego organizmu – właściwą pracę poszczególnych organów i
dobre samopoczucie. Po ciastach z mąki schar możemy poczuć się lekko. Z tego produktu korzystają zatem nawet zdrowe
osoby, które teoretycznie mogłyby spożywać tradycyjną mąkę pszenną.
Składniki: skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, mąka z soczewicy, skrobia modyfikowana z tapioki,
substancja zagęszczająca: mączka chleba świętojańskiego.
Może zawierać soję
BEZ LAKTOZY
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1474 kJ/347 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
Węglowodany: 82 g
w tym cukry: 0,2 g
Błonnik: 2,5 g
Białko: 3,6 g
Sól: 0,01 g
Masa netto: 1 kg