MIESZANKA DO WYPIEKU PIZZY BEZGLUTENOWA 250 G. - PIĘĆ PRZEMIAN
Opis
Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka do wypieku pizzy
Sposób przygotowania:
Przesyp mieszankę do miski.
Do 200 ml ciepłej, przegotowanej wody dodaj 2 łyżki oliwy i 1 łyżeczkę miodu i przelej do miski.
Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami.
Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godz. (można do piekarnika 30-40 st.C).
Ponownie zagnieć ciasto i na papierze do pieczenia rozwałkuj na cienki placek.
Rozgrzej piekarnik do 250-300 st.C.
Ciasto przenieś na blachę, nałóż sos.
Piecz 17-20 min. w zależności od stopnia nagrzania piekarnika (im wyższa temperatura tym krótszy czas pieczenia).
3 minuty przed końcem posyp serem i ułóż ulubione dodatki.
Wartość odżywcza w 100 g produktu*:
wartość energetyczna: 1372 kJ / 328 kcal
Tłuszcz: 6,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1, g
Węglowodany: 61 g
w tym cukry: 3,3 g
Błonnik: 2,8 g
Białko: 3,7 g
Sól: 1,4 g
*wartość odżywcza wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 200 ml wody,
2 łyżek (20 g) oliwy i 1 łyżeczki (12 g) miodu.
SKŁADNIKI: Mąka ryżowa, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, drożdże, sól himalajska.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.