FASOLKA ADZUKI BIO 500 G. - BIO PLANET

Opis
Ekologiczna fasolka adzuki charakteryzuje się słodko - orzechowym smakiem. Polecamy jako dodatek do ryżu i innych potraw zbożowych oraz do past,
pasztetów, zup i potraw jednogarnkowych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Uprzednio namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min.
Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna - 1375 kJ / 329 kcal
Tłuszcz - 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 50 g
w tym cukry - 0 g
Błonnik - 13 g
Białko - 20 g
Sól - 0,01 g
SKŁADNIKI: fasolka adzuki* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.