FASOLA MUNG NASIONA NA KIEŁKI 50 G. - DARY NATURY

Opis
Ekologiczne kielki fasoli mung mają lekko kwaskowaty smak.
SKŁADNIKI: nasiona fasoli mung* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
W warunkach domowych kiełki przygotowujemy w następujący sposób:
- Bierzemy płaski talerz, wykładamy go gazą lub innym materiałem chłonącym wodę.
- Na gazę sypiemy pojedynczą warstwę nasion i podlewamy ją wodą, najlepiej przegotowaną i letnią.
- Wodę należy uzupełniać tak , aby gaza cały czas była mokra.
- Nasiona umieszczamy w ciepłym i najlepiej ciemnym miejscu.
- W zależności od gatunku kiełkowanej rośliny, kiełki pojawiają się po 2-4 dniach.
- Przy nasionach grubych np. groch, SOJA, cieciorka, itp. lub nasionach z łupiną np. dynia, słonecznik,
kiełki ścinamy przed spożyciem, a nasiona drobne używamy w całości.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym miejscu.