FASOLKA CZARNA EKOLOGICZNA 500 g.
Opis
OPIS: Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika
i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako
dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do
miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
SKŁADNIKI: fasolka czarna* 100%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna - 1243 kJ / 296 kcal
Tłuszcz - 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 36 g, w tym cukry - 2,3 g
Błonnik - 24 g
Białko - 23 g
Sól - 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.