FASOLKA BIAŁA EKOLOGICZNA 400 g.
Opis
OPIS: Ekologiczna fasolka biała to znana i chętnie stosowana roślina strączkowa. Jest doskonałym źródłem błonnika
i białka roślinnego. Polecamy do zup, dań jednogarnkowych (doskonała z warzywami), pasztetów i past.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę gotować do miękkości
w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.
SKŁADNIKI: fasolka biała* 100%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna - 1195 kJ / 284 kcal
Tłuszcz - 1,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 35 g
w tym cukry - 2,2 g
Błonnik - 23 g
Białko - 21 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.