Uwaga! Ważny komunikat!
Vege siostry i bracia i reszto pięknych ludzików! Wy, którzy już się zakochaliście i Wy, którzy jeszcze macie to przed sobą.
ROŚLINNE ALTERNATYWY DLA SERA I MASŁA Z NERKOWCÓW już od tygodnia goszczą w naszym sklepie
i na pewno będą na stałe w naszej ofercie.
Wyraziste w smaku, kremowe sery z orzechów nerkowca poddane procesowi fermentacji żywymi kulturami bakterii.
Z płatkami drożdżowymi, źródlaną wodą, olejem kokosowym i solą himalajską.
W różnych smakach i oczywiście bez glutenu. Produkt w 100% roślinny/wegański. Niebo w gębie!!!
TOCZONY Z NERKOWCÓW:
- Klasyk z czarnuszką - lekko słodkawy, a zarazem kwaskowaty smak fermentowanych orzechów jest dominujący,
przełamany zbalansowaną ilością wytrawnej czarnuszki.
- Klasyk z czerwonym pieprzem-smak umami fermentowanych orzechów jest dominujący, przełamany idealnie
zbalansowaną ilością słodkawo-aromatycznego czerwonego pieprzu. Wbrew pozorom, to najsłodszy smak
od Wege Sióstr, wcale nie pikantny.
- Z kozieradką i suszonymi grzybami - ser niezwykły-selekcjonowane, tylko zdrowe, suszone zaraz po zebraniu
grzyby z Borów Tucholskich, aromatyczna kozieradka oraz fermentowane orzechy nerkowca tworzą oryginalny,
bardzo silny smak umami. Ten ser to udane połączenie polskości i orientu.
- Z papryką chipotle i nitkami chili- najbardziej pikantny z serów, jednak zbalansowany w taki sposób,
że jego ostrość odczujesz dopiero na finiszu, w sposób umiarkowany. Toczony z chipotle to umami do kwadratu
-echa słodyczy nerkowców nadal są wyczuwalne, jednak dominuje aromat wędzonej papryki meksykańskiej w
połączeniu z miso. Ser uznany przez wydawnictwo KUKBUK w 2018r za „smarowidło z nerkowców o smaku
rozgryzionym do perfekcji-tak skutecznie, że odchodzą w zapomnienie wszelkie stereotypy na temat kuchni wegańskiej”.
- Z solą wędzoną i nori - chyba najoryginalniejszy smak, znak rozpoznawczy: ryba, ponieważ nori to taki roślinny
odpowiednik morskiego smaku. A do tego bogactwo minerałów i witamin.
- Z suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim-ser obfity w odcienie i kontrasty.
Klasyczna baza z fermentowanych nerkowców, wzbogacona wytrawnymi, suszonymi na słońcu pomidorami BIO,
z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Ser wybitny, wytrawny, kompletny.
SMAROWANIEC Z NERKOWCÓW:
- Klasyk - delikatny w smaku, łatwo rozsmarowujący się serek. Podstawowy, bazowy smak Wege Sióstr,
najbardziej orzechowy, lekko słodkawy a zarazem kwaskowaty. Delikatnie przyprawiony,
świetny do samodzielnego „dosmaczania” własnymi dodatkami. Bardzo lubią go dzieci.
- smarowaniec Tahini - pasta o wytrawnym smaku śródziemnomorskiego hummusu.
- smarowaniec z wędzoną papryką -położony na kromce razowego chleba to prawdziwa uczta.
Wędzona papryka w połączeniu z fermentem z orzechów z nerkowca.
VERMEZAN:
Z Nerkowców, z nerkowców paprykowy, ze słonecznika-do posypywania makaronów, zapiekanek, kanapek,
sałatek i innych dań.
OSEŁKA ROŚLINNA Z NERKOWCAMI, Z SOLĄ LUB BEZ - absolutnie rewolucyjna, z żywymi kulturami bakterii
i fermentowanymi nerkowcami. Idealnie rozsmarowuje się na pieczywie i świetnie nadaje się do smażenia.
Całą ofertę produktów WEGE znajdziecie w naszym sklepie:https://ekosynergia.sklep.pl/pl/c/WEGE/4879