Nowości WEGE w naszym sklepie :) 0

 

Uwaga! Ważny komunikat!

Vege siostry i bracia i reszto pięknych ludzików! Wy, którzy już się zakochaliście i Wy, którzy jeszcze macie to przed sobą.

ROŚLINNE ALTERNATYWY DLA SERA I MASŁA Z NERKOWCÓW już od tygodnia goszczą w naszym sklepie

i na pewno będą na stałe w naszej ofercie.

Wyraziste w smaku, kremowe sery z orzechów nerkowca poddane procesowi fermentacji żywymi kulturami bakterii.

Z płatkami drożdżowymi, źródlaną wodą, olejem kokosowym i solą himalajską.

W różnych smakach i oczywiście bez glutenu. Produkt w 100% roślinny/wegański. Niebo w gębie!!!

 

TOCZONY Z NERKOWCÓW:

  • Klasyk z czarnuszką - lekko słodkawy, a zarazem kwaskowaty smak fermentowanych orzechów jest dominujący,

        przełamany zbalansowaną ilością wytrawnej czarnuszki.

 

  • Klasyk z czerwonym pieprzem-smak umami fermentowanych orzechów jest dominujący, przełamany idealnie

       zbalansowaną ilością słodkawo-aromatycznego czerwonego pieprzu. Wbrew pozorom, to najsłodszy smak

       od Wege Sióstr, wcale nie pikantny.

 

        grzyby z Borów Tucholskich, aromatyczna kozieradka oraz fermentowane orzechy nerkowca tworzą oryginalny,

        bardzo silny smak umami. Ten ser to udane połączenie polskości i orientu.

 

  • Z papryką chipotle i nitkami chili- najbardziej pikantny z serów, jednak zbalansowany w taki sposób,

        że jego ostrość odczujesz dopiero na finiszu, w sposób umiarkowany. Toczony z chipotle to umami do kwadratu

       -echa słodyczy nerkowców nadal są wyczuwalne, jednak dominuje aromat wędzonej papryki meksykańskiej w

        połączeniu z miso. Ser uznany przez wydawnictwo KUKBUK w 2018r za „smarowidło z nerkowców o smaku

        rozgryzionym do perfekcji-tak skutecznie, że odchodzą w zapomnienie wszelkie stereotypy na temat kuchni wegańskiej”.

 

  • Z solą wędzoną i nori - chyba najoryginalniejszy smak, znak rozpoznawczy: ryba, ponieważ nori to taki roślinny

        odpowiednik morskiego smaku. A do tego bogactwo minerałów i witamin.

 

  • Z suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim-ser obfity w odcienie i kontrasty.

        Klasyczna baza z fermentowanych nerkowców, wzbogacona wytrawnymi, suszonymi na słońcu pomidorami BIO,

        z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Ser wybitny, wytrawny, kompletny.

 

SMAROWANIEC Z NERKOWCÓW:

 

  • Klasyk - delikatny w smaku, łatwo rozsmarowujący się serek. Podstawowy, bazowy smak Wege Sióstr,

        najbardziej orzechowy, lekko słodkawy a zarazem kwaskowaty. Delikatnie przyprawiony,

        świetny do samodzielnego „dosmaczania” własnymi dodatkami. Bardzo lubią go dzieci.

 

 

Wędzona papryka w połączeniu z fermentem z orzechów z nerkowca.

 

VERMEZAN:

  

Z Nerkowców, z nerkowców paprykowy, ze słonecznika-do posypywania makaronów, zapiekanek, kanapek,

sałatek i innych dań.

 

   

OSEŁKA ROŚLINNA Z NERKOWCAMI, Z SOLĄ LUB BEZ - absolutnie rewolucyjna, z żywymi kulturami bakterii

i fermentowanymi nerkowcami. Idealnie rozsmarowuje się na pieczywie i świetnie nadaje się do smażenia.

 

Całą ofertę produktów WEGE znajdziecie w naszym sklepie:https://ekosynergia.sklep.pl/pl/c/WEGE/4879

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep internetowy Shoper Premium