WITAMINA C Z KAPUSTY 100 G. - SKARBY GAI

Opis
Witamina C - kwas L-askorbinowy - suplement diety - pozyskany z kapusty i naturalnych składników roślinnych.
Wyprodukowany metodą dwustopniowej BI-Fermentacji.
Witamina C:
- pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz nerwowego
- przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia
- wspomaga ochronę komórek przed stresem oksydacyjnym
- pomaga w produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości i chrząstki
SKŁADNIKI: Witamina C (kwas L-askorbinowy)
SPOSÓB UŻYCIA:
1g (1/2 miarki dołączonej do opakowania) 1 raz dziennie. Proszek należy wsypać do szklanki z wodą lub sokiem i dokładnie wymieszać.
Najlepiej stosować rano lub 30 minut przed posiłkiem.
Zawartość w zalecanej dziennej porcji (1/2 miarki): Witamina C - 1000 mg- 1875 % RWS*
*RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
UWAGA: Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zrównoważony sposób żywienia oraz prowadzenie zdrowego trybu życiasą niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.