SOK Z KAPUSTY KISZONEJ BIO 500 ML. - BIO FOOD
![](/libraries/images/1px.gif)
Opis
Zawiera witaminy C, B12, B6 nieocenione w zimowej walce z drobnoustrojami. Wzmacnia odporność organizmu na stres.
Jest niezbędna do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego i mózgu. Wpływa korzystnie na syntezę czerwonych
krwinek oraz wzrost komórek i budowę tkanki kostnej. Występujący potas sprawia, że działa moczopędnie i odkwaszająco.
Wzmaga apetyt i pobudza wydzielanie soków trawiennych. Sok z kiszonej kapusty stosowany jest do płukania gardła przy
infekcjach górnych dróg oddechowych.
Zawarte w kiszonej kapuście składniki bioaktywne sprzyjają profilaktyce nowotworowej.
SKŁADNIKI: Kapusta kiszona*, sól
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 67 kJ / 16 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 2,9 g
w tym cukry: <0,5 g
Białko: 1,1 g
Sól: 1,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w temp. 4ºC