NALEŚNIKI & GOFRY - MIESZANKA BEZGLUTENOWA 300 G. - BEZGLUTEN
Opis
PANCAKE
Składniki:
- 100 g mieszanki Pancake&gofry - mieszanka bezglutenowa
- 1 jajko
- 120 ml mleka
- 50 ml oleju
- 30 g cukru pudru
- ¾ łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą, gładką masę. Na rozgrzaną teflonową patelnię (bez tłuszczu) nakładać ciasto.
Smażyć na małym ogniu do złotobrązowego koloru z obu stron.
GOFRY
Składniki:
- 200 g mieszanki Pancake&gofry - mieszanka bezglutenowa
- 180 ml mleka
- 120 ml oleju
- 4 łyżki cukru
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie:
Białka ubić na sztywną pianę. W osobnej misce zmiksować pozostałe składniki na gładką masę, a następnie delikatnie łyżką wymieszać z białkami.
Smażyć w gofrownicy do złotobrązowego koloru skórki.
Składniki: skrobie (kukurydziana, ziemniaczana), mąki (kukurydziana, jaglana), substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1463kJ/345kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 83 g
w tym cukry: 0,2 g
Błonnik: 1,1 g
Białko: 1,1 g
Sól: 0,02 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto: 300 g