MIESZANKA NA MUFFINY CZEKOLADOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM BEZGLUTENOWA 310 g. - CELIKO

Cena: 12,69 zł 12.69
ilość szt
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: CELIKO
Kod produktu: 5900038001107
Cena jednostkowa: ( 1 kg = 40,94 zł )
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy

Opis



Koncentrat ciasta w proszku na bezglutenowe muffiny czekoladowe z kremem budyniowym.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 

Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym:

Ciasto:

  • 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g
  • 2 jaja
  • 100 ml oleju\
  • 40 ml wody

Krem budyniowy:

  • 30 g koncentratu kremu budyniowego
  • 100 ml wody

Wykonanie:

  • Koncentrat kremu wsypać do wysokiego naczynia i wlać wodę. Ubijać mikserem ok. 3 min., aż konsystencja będzie gęsta.

        Odstawić na 2-3 min.

  • Zawartość torebki z koncentratem ciasta wsypać do naczynia, dodać JAJA, wodę, wszystko razem wymieszać.

        Na koniec dodaj olej. Całość wyrabiaj mikserem ok. 3 min.

  • Następnie 3/4 masy równomiernie rozłożyć łyżką do 12 foremek. Rozłożyć krem i przykryć pozostałą masą.
  • Wstawić ciasto do nagrzanego do temp. 180 st. C piekarnika i piec przez 15 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.

Ciastka czekoladowe z kremem budyniowym i malinami:

Ciasto:

  • 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g
  • 2 jaja
  • 100 ml oleju
  • 40 ml wody

Krem budyniowy:

  • 30 g koncentratu kremu budyniowego
  • 100 ml wody
  • 1 łyżeczka kakao Celiko
  • Maliny świeże lub liofilizowane FRUPP

 

Wykonanie:

  • Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać JAJA, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej.

        Całość wyrabiać mikserem ok. 3 min.

  • Następnie ciasto wylać na blachę o wymiarach 22x32 cm i wstawić do nagrzanego do temp. 180 st C piekarnika i piec 15 min.

        Wyjąć i ostudzić na kratce.

  • Zawartość torebki z kremem i 1 łyżeczkę kakao wsypać do 100 ml MLEKA i ubijać mikserem 3 min. Odstawić na 2 min.
  • Następnie do budyniu dodać porcjami miękkie MASŁO, nadal ubijać aż masa stanie się gęsta i puszysta.
  • Upieczone ciasto wyjąć z blachy. Szklanką wyciąć kółka z ciasta. Na każde ciasto nałożyć krem budyniowy i maliny.
  • Pozostałe ciasto rozkruszyć i posypać nim gotowe ciastka.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g WYROBU GOTOWEGO: 

Wartość energetyczna: 1404 kJ / 336 kcal

Tłuszcz: 18 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g

Węglowodany: 40 g

w tym cukry: 20 g

Błonnik: 1,3 g

Białko: 3,5 g

Sól: 0,62 g

SKŁADNIKI: 

Składniki muffinów:  cukier, skrobia z tapioki modyfikowana, mąka ryżowa, czekolada w proszku 16,5 %

(cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu min. 32 %), skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, błonnik kakaowy,

difosforany: regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca.

Składniki kremu budyniowego: cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, MLEKO pełne w proszku, MAŚLANKA w proszku,

glukoza, sól, barwniki: karoteny, aromat.

 

INFORMACJA ALERGENNA: Może zawierać: soję i jej pochodne. 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep internetowy Shoper Premium