BUDYŃ BEZGLUTENOWY O SMAKU ŚMIETANKOWYM 40 G. - CELIKO

Opis
Sposób przygotowania:
1. Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
2. Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok.40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek,
ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
3. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1459 kJ/349 kcal
tłuszcz: 0,1 g - w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
węglowodany: 86,7 g - w tym cukry: 0 g
białko: 0,3 g
sól: 0,04 g
Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromat, barwnik: ryboflawina.
Informacja alergiczna: produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.