MAKARON PENNE (PIÓRA) BEZGLUTENOWY 250 G. - BEZGLUTEN
Opis
Sposób przyrządzania:
1. Zagotować wodę.
2. Wrzącą wodę lekko osolić, dodać trochę oleju.
3. Na wrzącą wodę wrzucić makaron. Gotować 11-13 minut.
4. Makaron odcedzić i przepłukać zimną wodą
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Składniki: mąka kukurydziana, mąka ryżowa.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1554 kJ/ 366 kcal
Tłuszcz: 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 80 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 2,3 g
Białko: 6,6 g
Sól: 0,008 g
Masa netto: 250 g.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.