MAKARON (KONJAC W KSZTAŁCIE RYŻU) BEZGLUTENOWY BIO 385 G (300 g) - DIET-FOOD
Opis
Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak.
Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyak Noodles
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu,
bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
Atutem tego makaronu to pochodzenie składników, tylko i wyłącznie z certyfikowanych i kontrolowanych plantacji i dostawców.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty.
Dodać bezpośrednio do potrawy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 30 kJ/7 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy nasycone: <0,1 g
Węglowodany: <0,2 g
w tym cukry: <0,1 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: <0,1 g
Sól: <0,1 g
SKŁADNIKI: woda oczyszczona 96,6 %, mąka konjac* 3,4 %
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
Nie zamrażać. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.