MAKARON (KONJAC TYPU SPAGHETTI) BEZGLUTENOWY 270 g. (200 g.) - DIET-FOOD
Opis
Głównym składnikiem Diet Fettuccine jest Glukomannan konnyak - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak.
Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu,
bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą.
- Gotować lub smażyć 2-3 minuty.
- Dodać bezpośrednio do potrawy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 33 kJ/8 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 1,1 g
w tym cukry: <0,2 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: <0,3 g
Sól: <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu.
Nie zamrażać. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.