MAKARON BIAŁY ORKISZOWY MUSZELKI EKOLOGICZNY 400 G . - BIO BABALSCY






Opis
Makaron z mąki orkiszowej jest cennym źródłem witaminy D, która buduje kości oraz wzmacnia odporność.
Jej obecność w diecie jest niezbędna podobnie jak witaminy E, która będąc silnym przeciwutleniaczem uznana jest
za witaminę młodości i płodności. Zapobiega ona bowiem bezpłodności oraz hamuje procesy starzenia się komórek.
Makaron z mąki orkiszowej jest bogaty także w pierwiastki takie jak fosfor, żelazo, cynk, miedz, mangan i kobalt.
Fosfor i mangan biorą udział w procesach wzmacniających kości i zęby, miedz działa bakteriobójczo a kobalt razem
z żelazem wzmacniają krew, dlatego są polecane głównie dla wegan i wegetarianów, gdyż podaż tych substancji
w jarskich dietach jest zbyt mała.
Skład*: Mąka orkiszowa biała typ 630, woda.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Certyfikowane przez AgroBioTest nr 04194 B; RE-07/2005PL
Kraj pochodzenia - Polska
Odmiana orkiszu to schwabenkorn lub oberkulmer rotkorn