ŻELATYNA W PROSZKU BIO 20 g. – AMYLON

Opis
Żelatyna ma szerokie zastosowanie w kuchni, zarówno do potraw słodkich, jak i słonych.
Może być stosowana do kremów, polew, budyni, do galaretek tortowych lub na ciasto oraz do przygotowania galaretek wieprzowych i z mięsem.
Żelatynę można też używać jako środka żelującego lub zagęszczającego.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Zawartość opakowania wystarcza na przygotowanie 500 ml płynu.
- Żelatynę rozpuścić w 250 ml zimnego płynu i odstawić na 10 minut, do momentu aż napęcznieje.
- Pozostały płyn (250 ml) zagotować i wymieszać z napęczniałą żelatyną. Nie gotować!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego:
Wartość energetyczna: 1435 kJ/ 342 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 84 g
Sól: 0,08 g
SKŁADNIKI: żelatyna spożywcza wieprzowa w proszku*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.