ROŻKI WAFLOWE DO LODÓW 12 SZTUK BEZGLUTENOWE - BEZGLUTEN
Opis
Jak powszechnie wiadomo lody najlepiej smakują w waflowych rożkach. Wtedy otrzymujemy podwójną radość –
z chrupiącego wafelka i rozpływających się w ustach lodów. Niektóre osoby nie mogą jednak pozwolić sobie na taką
przyjemność. Cierpiący na celiakię lub po prostu nietolerancję glutenu muszą unikać wszystkich artykułów spożywczych,
bazujących na zbożach.
Bezglutenowe rożki do lodów – niepowtarzalny smak
Wafle do lodów bezglutenowe nie zawierają nie tylko glutenu, ale również jaj oraz mleka. Dzięki temu mogą być stosowane
przez osoby na diecie wegetariańskiej i wegańskiej. Rożki do lodów posiadają unikalny skład, dzięki któremu nie
tylko świetnie wyglądają, ale i są bardzo smaczne. To zasługa unikalnych, wysokiej jakości składników, w tym tłuszczu
kokosowego i karmelu. Poza tym wafle do lodów bezglutenowe mają w swoim składzie skrobię ziemniaczaną, mąkę
sojową, cukier, emulgatory lecytyny, regulator kwasowości, tlenek magnezu oraz sól. Wafelki do lodów bezglutenowe
smakują dokładnie tak samo, jak ich "glutenowe" odpowiedniki. Będą idealne na letnie upały lub zimowe wspomnienie lata.
W końcu kto powiedział, że lody można jeść tylko w czerwcu, lipcu i sierpniu.
Wafelki do lodów bezglutenowe – jak je wykorzystać?
Wafelki do lodów bezglutenowe nadają się do jedzenia "na sucho" oraz z domowymi lodami. Takie lody można przygotować
w łatwy sposób. W wersji tradycyjnej z mleka, słodkiej śmietany, żółtek, cukru oraz owocowych dodatków. Natomiast w
wersji wegetariańskiej i wegańskiej jako sorbety, czyli połączenie owoców, cukru, niewielkiej ilości wody i soku z cytryny.
Wafle do lodów bezglutenowe są cienkie, ale na tyle wytrzymałe, by utrzymać kilka kulek lodów.
Składniki: skrobia ziemniaczana, mąka sojowa, cukier, emulgatory: lecytyny (zawiera soję); tłuszcz kokosowy, regulator
kwasowości: tlenek magnezu; barwnik: karmel, sól.
Wartość odżywcza: 1627 kJ/ 384 kcal
Tłuszcze: 4,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,8 g
Węglowodany: 77 g
w tym cukry: 6,5 g
Białko: 8,7 g
Sól: 0,37 g
Masa netto: 40g