ROKITNIK SOK 490 ML - OLEOFARM

Opis
Sok z rokitnika otrzymywany jest z owoców rokitnika (Hippophae rhamnoides) zwanego ananasem syberyjskim.
Stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej diety. Sok warto pić zwłaszcza w okresie zwiększonej ekspozycji na słońce
oraz w okresie jesienno-zimowym. Sok z owoców rokitnika można pić rozcieńczony wodą lub innym sokiem owocowym
w stosunku 1:3 (1 część soku i 3 części wody lub innego soku).
DLACZEGO WARTO WYBRAĆ NASZE SOKI ŚWIATA?
- Nie z koncentratu
Soki z serii Soki Świata są w 100% bezpośrednio wyciskane, a nie odtwarzane z koncentratu,
dlatego na opakowaniu z dumą widnieje oznakowanie NFC – Not From Concentrate / nie z soku zagęszczonego.
- Bez konserwantów
Soki nie zawierają konserwantów, dlatego po otwarciu należy przechowywać butelkę w lodówce zgodnie z informacją znajdującą się na etykiecie.
- Bez barwników
Po przelaniu do szklanki każdy z soków ma barwę charakterystyczną dla soków NFC.
- Korek zabezpieczający w szyjce butelki
Korek znajdujący się w szyjce butelki zabezpiecza przed nadmiernym wypływaniem soku po jego przechyleniu
– umożliwia to bardziej precyzyjne nalewanie do szklanki.
- Ciemne szkło butelki
Soki w szklanych opakowaniach są cenione za to, że długo zachowują świeżość, smak i aromat, a ciemny kolor szkła
chroni je przed dostępem światła, które może wpłynąć negatywnie na ich właściwości.
- Bogata oferta smaków
W naszej ofercie znajduje się 20 wyselekcjonowanych smaków soków – znajdź swój ulubiony!
Składniki:
Sok z owoców rokitnika zwyczajnego 100% (Hippophae rhamnoides)
Wartość odżywcza w 100 ml produktu:
Wartość energetyczna (energia) − 144 kJ/34 kcal,
tłuszcz – 1,0 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g,
węglowodany – 5,7 g,
w tym cukry – 4,2 g,
błonnik – 0 g,
białko – 0,7 g,
sól – 0,05 g.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 7 dni.
Kraj pochodzenia:
Polska
UWAGA!
Sok może nieznacznie różnić się barwą i smakiem w zależności od partii produktu.
Może wytrącić się naturalny osad. Przed spożyciem wstrząsnąć.