MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA Z ŻURAWINĄ BEZGLUTENOWA 500 G.- PIĘĆ PRZEMIAN
Opis
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Nagrzej piekarnik do 190 st. C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym.
Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
SKŁADNIKI:
mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, żurawina suszona
(żurawina 62%, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy), słonecznik, siemię lniane, płatki teff, nasiona chia,
łuska babki jajowatej, sól himalajska.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1492 kJ/357 kcal
Tłuszcz: 11 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
Węglowodany: 50 g
w tym cukry: 8,4 g
Białko: 13 g
Błonnik: 15 g
Sól: 1,9 g
PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.