MASŁO MIGDAŁOWE Z PIECZONYCH MIGDAŁÓW 200 G. - MASLOVE

Opis
Pyszniutka pasta z migdałów pieczonych o wysokiej zawartości białka – opakowanie 200g zawiera go aż 42g!
To idealny produkt dla osób na diecie białkowej, wegetariańskiej, a także jako codzienne uzupełnienie zdrowej diety.
Do produkcji masła migdałowego wybierane są tylko słodkie migdały, które przed zmieleniem są pieczone.
Możesz użyć go jako dodatek do śniadania do szkoły, zdrową przekąskę w pracy, dodatek do dań, sałatek i deserów.
To także znacznie zdrowsza alternatywa dla margaryny czy masła. A przy tym pyszna! Z masła orzechowego
z migdałów możesz także zrobić domowe lody migdałowe.
Nasiona migdałowca dostarczą Ci wielu składników odżywczych. Zawierają witaminę B2, witaminę E i błonnik (12,5 g/100g).
Ponadto wielonienasycone kwasy tłuszczowe oraz sole mineralne (szczególnie miedź i mangan wpływające na lepszą koncentrację).
Dzięki takiemu cennemu składowi są elementem profilaktyki chorób serca i cukrzycy
– poprawiają krążenie krwi, a jednocześnie redukują nadciśnienie. Co więcej, zawierają fenyloalaninę należącą do grupy aminokwasów,
które poprawiają funkcjonowanie układu nerwowego.
Masło orzechowe z migdałów nie jest produkowane w ilościach hurtowych. Pilnujemy, by każda partia była przygotowywana ze świeżej
dostawy orzechów. Podczas jednego mielenia powstaje około 100 opakowań masła 200g.
MASŁO ORZECHOWE Z MIGDAŁÓW
Masło z orzechów migdałowych od MASLOVE to produkt przygotowany w 100% z wysokogatunkowych migdałów pieczonych.
Nie dodajemy do niego żadnych polepszaczy smaku ani konserwantów. Do naszych klientów trafiają więc zdrowe, świeże i aromatyczne
smarowidła, które zachwycają wyjątkowym smakiem pieczonych migdałów.
Wybierz je jako dodatek do naleśników, pankejków, ciast, babeczek, sosów sałatkowych, a także dań kuchni orientalnej.
To także bardzo odżywcza przekąska dla każdego, kto chce jeść smacznie i zdrowo. Masło migdałowe uwielbiane jest przez sportowców
i wszystkich tych, którzy dbają o swoją formę.
Masło migdałowe to przysmak, który rozpływa się w ustach. Pozwoli Ci na długo zaspokoić głód i dostarczyć organizmowi wielu cennych
składników odżywczych. Zawiera bowiem solidną dawkę nienasyconych kwasów tłuszczowych, magnezu, potasu, witaminy E, niacyny
oraz antyoksydantów. Ponadto badania potwierdzają, że migdały spożywane regularnie obniżają ciśnienie krwi i poprawiają krążenie.
Czy wiesz, że zdrowe tłuszcze zawarte w maśle migdałowym mogą również wspomóc w odchudzaniu?
Nie tylko zwiększają uczucie sytości, ale również zwiększają zużycie energii. Co więcej, w połączeniu z aktywnym trybem życia mogą
przyczynić się do redukcji tkanki tłuszczowej. Wypróbuj nasze masło orzechowe z migdałów – na pewno nie będziesz żałować!
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna | 2393 kJ /572 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
52,0 g 4,7g |
Węglowodany w tym cukry |
20,1 g 4,2 g |
Błonnik | 12,9 g |
Białko | 20,0 g |
Sól | 0,04 g |