MAKARON SPAGHETTI BEZGLUTENOWY 250 G. - BEZGLUTEN
Opis
Sposób przygotowania:
Zagotować 1 l osolonej wody.
Do wrzącej wody wkładać stopniowo makaron, w miare wiotczenia zanurzonej części.
Wymieszać, aby makaron nie przywarł do dna. Gotować 8-10 minut.
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1518 kJ/ 358 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 79 g
w tym cukry: 0,6 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: 6,2 g
Sól: 0,003 g
Składniki: mąka kukurydziana, mąka ryżowa, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych.
Masa netto: 250 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.