MAKARON RYŻOWY ŚWIDERKI 300 G. - LUCKA
Opis
Makaron ryżowy jest bezglutenową alternatywą dla makaronu z pszenicy.
Doskonale wchłania intensywne smaki i aromaty, dlatego jest idealną bazą dań głównych.
Sposób przygotowania:
- makaron dodać do gotującej i osolonej wody (1 litr wody na 100 g makaronu).
- Gotować 8-12 min od czasu do czasu mieszając.
- Po ugotowaniu odcedzić.
Składniki: mąka ryżowa, skrobia z tapioki, sól.
przechowywać w suchym i wolnym od substancji o wyraźnych zapachach miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1448 kJ/346 kcal tłuszcz: 0,4 g - w tym kawasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
węglowodany: 82,3 g - w tym cukry: 1,58 g
białko: 3,42 g
sól: 0,49 g