MAKARON RYŻOWY (KOLANKA) BEZGLUTENOWY 300 G. - LUCKA
Opis
Makaron ryżowy jest bezglutenową alternatywą dla makaronu z pszenicy.
Doskonale wchłania intensywne smaki i aromaty, dlatego jest idealną bazą dań głównych.
Sposób przygotowania: makaron dodać do gotującej i osolonej wody (1 litr wody na 100 g makaronu).
Gotować 8-12 min od czasu do czasu mieszając.
Po ugotowaniu odcedzić.
Wyprodukowano w Wietnamie
Składniki: mąka ryżowa, skrobia z tapioki, sól.
Przechowywać w suchym i wolnym od substancji o wyraźnych zapachach miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1448 kJ/ 346 kcal
tłuszcz: 0,4 g - w tym kawasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
węglowodany: 82,3 g - w tym cukry: 1,58 g
białko: 3,42 g
sól: 0,49 g