INULINA EKOLOGICZNA 250 G. - BIO PLANET
Opis
Inulina pozyskana jest wyłącznie z ekologicznej agawy (Blue Agave Tequilana Webber).
Jest naturalnym węglowodanem, posiada właściwości prebiotyczne.
Inulinę proponujemy jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast)
oraz zagęszczania (zamiast mąki). Można ją
również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie.
Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.
Skład: inulina* 100% *
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna - 848 kJ / 210 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 8 g
w tym cukry - 8 g
Błonnik - 89 g
Białko - 0 g
Sól - 0,5 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.