HERBATA ZIELONA MATCHA TRADYCYJNA JAPOŃSKA BIO 30 g - MOYA MATCHA

Opis
Organiczna matcha z drugiego i trzeciego zbioru.
Charakteryzuje się mocnym aromatem z wyczuwalną goryczką i jaśniejszym odcieniem zieleni.
Polecana do matcha latte, koktajli oraz jako dodatek do lodów albo wypieków.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Zalej łyżeczkę herbaty matcha niewielką ilością ciepłej wody w czarce i energicznie wymieszaj bambusowym mieszadełkiem
aż cała matcha się rozpuści a na powierzchni powstanie charakterystyczna gęsta pianka.
- Następnie powoli dolej wodę tak aby uzyskać porcję ok. 200 ml. Do mieszania najlepiej nadaje się tradycyjny bambusowy chasen
czyli mieszadełko. Matchę można też przygotować przy użyciu ręcznego spieniacza do mleka,
a tradycyjną czarkę zastąpić szklanką lub kubkiem.
- Woda powinna mieć temperaturę ok. 80°C. Możesz ją uzyskać korzystając z czajnika z miernikiem temperatury lub
odstawiając zwykły czajnik z wrzącą wodą na 10 min.
- Matchy nie powinno się zalewać wrzątkiem gdyż traci wtedy część swoich właściwości odżywczych.
SKŁADNIKI: Zielona herbata matcha 100%*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Po otwarciu przechowywać w lodówce