CIASTKA BEZ CUKRU 130 G . - BEZGLUTEN
Opis
Kruche ciastka bezglutenowe zachwycą każdego amatora słodkich i zdrowych pyszności.
Są to ciastka bez cukru, ponieważ nie zawierają tego składnika w postaci dodanej, a słodki smak zawdzięczają ksylitolowi.
Zawiera on mniej kalorii niż zwykły cukier biały oraz posiada niższy indeks glikemiczny.
Dzięki temu po zjedzeniu kilku ciastek nie czujemy potrzeby dalszego podjadania.
W dodatku są to ciastka bezglutenowe bez jajek, dlatego są dobre dla alergików - nie zawierają substancji uczulających.
Produkt jest również idealny dla osób prowadzących zdrowy tryb życia oraz dla tych które chcą ograniczyć
udział cukru w swojej diecie.
Świetnie nadadzą się też dla dzieci jako chrupiąca i zdrowsza przekąska, niż klasyczne słodycze.
Bezglutenowe ciastka w paczkach warto mieć zawsze pod ręką, ponieważ doskonale będą pasować
do popołudniowej kawy, wieczorów w gronie znajomych, przy niespodziewanej wizycie gości,
a także jako drugie śniadanie.
Ciastka bezglutenowe bez dodatku cukrów są lekkostrawne. Zawierają korzystny dla naszego organizmu błonnik,
który zwiększa przyswajalność wapnia i wykazuje działanie prebiotyczne.
Ciastka bez glutenu świetnie sprawdzą się w celu zapewnienia sobie i swojej rodzinie niewielkiej dawki słodyczy.
Można ich użyć także w różnego rodzaju deserach.
Niewątpliwie dużą zaletą tych bezglutenowych ciasteczek jest brak w składzie tłuszczów trans oraz owianego złą sławą
oleju palmowego. Dzięki swojej kruchości są uwielbiane zarówno przez dzieci, jak i dorosłych.
Mają wspaniały, waniliowo-mleczny smak.
- bez tłuszczu palmowego,
- bez tłuszczów trans,
- wysoka zawartość błonnika pokarmowego,
- zawierają ksylitol zamiast cukru białego (ksylitol - ma działanie przeciwpróchnicze,
ma znacznie niższy indeks glikemiczny niż biały cukier oraz jest od niego mniej kaloryczny),
- zawierają jedynie naturalnie występujące cukry,
- idealne dla osób, które chcą ograniczyć cukier w diecie,
- suplementowane błonnikiem rozpuszczalnym (mającym działanie prebiotyczne, charakteryzującym się
niskim indeksem glikemicznym oraz zwiększającym absorpcję wapnia w jelicie)
- bez składników pochodzenia pszenicznego,
- kruche ciasteczka o delikatnym mleczno-waniliowym smaku
Składniki: skrobia (ziemniaczana, kukurydziana), margaryna (oleje i tłuszcze roślinne /olej rzepakowy,
całkowicie uwodorniony olej rzepakowy/, woda, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych,
estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu; sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat),
mąka (kukurydziana, ryżowa), rozpuszczalny błonnik kukurydziany, substancja słodząca: ksylitol;
olej rzepakowy, mleko pełne w proszku, błonnik ziemniaczany, substancja zagęszczająca: guma guar;
emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; substancja spulchniająca: węglany sodu; aromat.
- Zawierają substancję słodzącą: ksylitol.
- Zawiera naturalnie występujące cukry.
- Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: | 1959 kJ /469 kcal |
Tłuszcz: | 24 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 8 g |
Węglowodany: | 56 g |
tym cukry: | 0,7 g |
Błonnik: | 10 g |
Białko: | 2,3 g |
Sól: | 0,2 g |
Masa netto: 130 g