CHLEB TOSTOWY BEZGLUTENOWY 300 G. - BEZGLUTEN

Opis
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu
Mięciutki, pachnący chleb, doskonały do porannych tostów, ale również do zwykłych kanapek, o całkowicie nowej
recepturze: bez skrobi pszennej i z dużą zawartością błonnika pokarmowego.
Chleb tostowy bezglutenowy wyprodukowany na bazie mąki kukurydzianej i mąki ryżowej to doskonała alternatywa
dla tradycyjnego, pszennego chleba tostowego. Jest tak samo miękki i aromatyczny, a przy tym w pełni bezglutenowy.
Co zrobić z chleba tostowego?
Chleb tostowy bezglutenowy doskonale nadaje się do przygotowywania zwykłych kanapek, a także do zapiekania.
Można przyrządzić z niego tosty z patelni, tosty z piekarnika lub tosty z opiekacza. Dużą popularnością cieszą się również
przekąski z chleba tostowego, czyli tosty na słodko, tosty na słono lub babeczki z chleba tostowego.
Czy chleb tostowy bezglutenowy jest zdrowy dla osób na diecie?
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, olej rzepakowy, mleko w proszku
odtłuszczone, cukier, błonnik Psyllium, błonnik bambusowy, drożdże, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol;
sól, dekstroza, mąka słonecznikowa, substancje zagęszczające: hydroksypropylometyloceluloza, guma ksantanowa,
guma guar; aromat, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: kwas winowy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: | 1006 kJ/ 239 kcal |
Tłuszcz: | 4,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | <0,1 g |
Węglowodany: | 44 g |
tym cukry: | 6,0 g |
Błonnik: | 6,5 g |
Białko: | 3,7 g |
Sól: | 1,08 g |
Masa netto: 300 g.