CHLEB BEZ DODATKU CUKRU BEZGLUTENOWY 350 G. - BEZGLUTEN
Opis
Chleb bez dodatku cukru marki BEZGLUTEN to smaczne i świeże pieczywo, które zapewni dodatkową dawkę energii
na cały dzień i dostarczy organizmowi niezbędnych składników odżywczych.
Chleb bez cukru, dla kogo?
Chleb bezglutenowy, który z powodzeniem mogą spożywać osoby cierpiące na celiakię. W tym pysznym pieczywie
znajdują się jedynie naturalne cukry, co sprawia, że jest to idealny chleb dla diabetyków oraz osób, które ograniczają
spożycie cukrów. Producent zadbał o to, by w kromkach nie znalazły się również jaja oraz mleko, w związku z czym bez
obaw mogą po niego sięgać także weganie.
Pachnące, mięciutkie, pieczywo o złocistej i chrupiącej skórce sprawdzi się do przygotowania pysznych kanapek na
drugie śniadanie czy lunch do pracy lub szkoły. Można ułożyć na nim ulubiony ser i wędlinę, umieścić w opiekaczu i
przygotować sycące tosty. Chleb bezglutenowy będzie świetną alternatywą dla zwykłego pieczywa. Jest równie sycący,
dostarcza potrzebnych składników do odpowiedniego funkcjonowania organizmu, charakteryzuje się jednak o połowę
mniejszą liczbą kalorii w 100 gramach w porównaniu do tradycyjnego białego pieczywa. Właśnie dlatego nie jest to
jedynie chleb dla cukrzyka, czy osób cierpiących na nietolerancję glutenu, ale także dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i piękną sylwetkę.
Po otwarciu opakowania poczujesz aromatyczny zapach, a każda kromka chleba bez glutenu zapewni ci, pełnowartościowe i smaczne posiłki.
Zawiera naturalne występujące cukry.
Produkt do postępowania dietetycznego w chorobach: celiakia i cukrzyca.
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka gryczana, mąka ryżowa, olej rzepakowy, inulina, mąka słonecznikowa,
błonniki: Psyllium, kakaowy, siemię lniane, izolat białka sojowego, mąka z amarantusa, substancja utrzymująca wilgoć:
glicerol; substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; sól spożywcza,
drożdże piekarskie, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: kwas winowy;
kultury bakterii mlekowych.
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: | 985kJ /235 kcal |
Tłuszcz: | 6,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,6 g |
Węglowodany: | 35 g |
tym cukry: | 1,3 g |
Błonnik: | 6,3 g |
Białko: | 5,4 g |
Sól: | 1,54 g |
WW= 3,46 WW (wymiennik węglowodanowy)
WBT= 0,82 WBT (wymiennik białkowo tłuszczowy)
Masa netto: 350 g.