BISZKOPTY BEZ CUKRU BEZGLUTENOWE 85 G. - BEZGLUTEN
Opis
Tradycyjne biszkoptowe języczki uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli. Biszkopty nir zawierają cukru dodanego.
Oznacza to, że są zdrowszą wersją klasycznych słodyczy. Biszkopty bez glutenu doskonale sprawdzą się na przyjęciach
dla dzieci, szkolnych przyjęciach lub jako słodka przekąska dla gości. Biszkoptowe języczki dla dzieci bez cukru są
bardzo lekkie i miękkie, tak że rozpływają się w ustach.
Biszkopty bezglutenowe bez cukru są dosładzane maltitolem. Jest to naturalna substancja słodząca, która nie
zmienia właściwości pod wpływem wysokiej temperatury, jak dzieje się to w przypadku aspartanu. Jest bezpiecznym
słodzikiem, który pod względem smaku dorównuje zwykłemu cukrowi białemu.
Ze względu na brak cukru dodanego biszkopty bezglutenowe można jeść na diecie. Nawet osoby, które zdrowo się
odżywiają, dopada czasem chęć na coś słodkiego, dlatego nasze biszkopty będą stanowiły świetną przekąskę, ze
względu na ograniczoną ilość cukrów prostych. Co ważne, biszkopty bez mleka nie zawierają także skrobi pszennej,
lecz skrobię kukurydzianą i ziemniaczaną. Wartości odżywcze biszkoptów bezglutenowych to w głównej mierze
węglowodany. Jest ich 72g na 100 gram produktu. 11 gram stanowi białko - cenny składnik dla organizmu.
W 100 gramach produktu zawiera się 419 kalorii.
Składniki: Jaja, skrobia kukurydziana, substancja słodząca: maltitol; skrobia ziemniaczana, błonnik bambusowy, woda,
emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu;
substancja zagęszczająca: guma guar.
Zawiera substancje słodzącą maltitol.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: | 1769 kJ/419 kcal |
Tłuszcz: | 9,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 3,8 g |
Węglowodany: | 72 g (WW=6) |
tym cukry: | 0,2 g |
Błonnik: | 1,7 g |
Białko: | 11 g |
Sól: | 0,3 g |
Masa netto: 85 g.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.