BATON FRUPP LIOFILIZOWANY TRUSKAWKOWY BEZGLUTENOWY 10 G. - CELIKO
Opis
Truskawki mają bardzo dobre właściwości lecznicze. Nasze babcie leczyły nimi grzybicę, trądzik i oparzenia słoneczne.
Owoce te zawierają więcej witaminy C niż cytryna, ale także witaminy A, B1, B2 oraz PP. Truskawki są ważne w diecie
kobiet ze względu na żelazo, które chroni przed anemią. Zawarte w truskawkach sole wapnia i fosforu wzmacniają kości
i zęby. Truskawki poprawiają pracę mięśni i ułatwiają przemianę materii. Jedzenie ich jest polecane przy schorzeniach
wątroby, kamieniach moczowych, żółciowych, podagrze. Truskawka wspomaga przeciwdziałanie powstawaniu nowotworów.
Składniki: truskawki (26%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy,
zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1578 kJ / 373kcal
Tłuszcz 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 85 g
w tym cukry 65 g
Błonnik 8,2 g
Białko 2,9 g
Sól* 0,03 g
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Zawartość polifenoli 500 mg/100g produktu.
Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.
Alergeny: możliwa obecność soi, mleka, orzeszków ziemnych oraz orzechów laskowych
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.