BATON FRUPP LIOFILIZOWANY MALINOWY, BEZGLUTENOWY 10 G. - CELIKO
Opis
Maliny są bogatym źródłem witamin C, K, B1 i B2, PP, karotenu, błonnika, związków mineralnych, dlatego jak najwięcej
malin powinny spożywać osoby cierpiące na anemię. Witamina C, zawarta w malinach wzmacnia układ odpornościowy,
sprawia, że lepiej przyswajamy żelazo. Jest również ważnym antyoksydantem.
Maliny pomagają w oczyszczaniu organizmu z toksyn Baton Frupp malina nie zawiera tłuszczu i soli, jest więc idealną
przekąską pomiędzy posiłkami dla dzieci, a także dorosłych, którzy dbają o zdrową, zbilansowaną dietę.
Składniki: maliny (31%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy,
zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1552 kJ / 367 kcal
Tłuszcz 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 79 g
w tym cukry 65 g
Błonnik 15 g
Białko 3,8 g
Sól* 0,03 g
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Zawartość polifenoli 400 mg/100 g produktu.
Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.
Alergeny: możliwa obecność soi, mleka, orzeszków ziemnych oraz orzechów laskowych
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.