BARSZCZ CZERWONY KISZONY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT BIO 320 ML. - KOWALEWSKI
OPIS: Koncentrat składa się wyłącznie z certyfikowanych ekologicznych surowców, które są poddawane naturalnemu
kiszeniu. Produkt pasteryzowany
SKŁADNIKI: sok z kiszonych buraków ćwikłowych* (86,5%), cukier trzcinowy* (10%), sól, czosnek* (0,5%)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: średnia ilość
CZEKOLADA CIEMNA BEZGLUTENOWA Z TRUSKAWKĄ I BRZOSKWINIĄ SŁODZONA KSYLITOLEM 80 G. - SANTINI
Czekolada gorzka z truskawkami i brzoskwinią, bez dodatku cukru 72% kakao, słodzona ksylitolem.
Zawiera tylko naturalne składniki.
Minimalna zawartość masy kakaowej 72%
Dostępność: na wyczerpaniu
MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA JASNEGO BEZGLUTENOWA 440 g. - PIĘĆ PRZEMIAN
Upiecze Ci się! Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba jasnego
Sposób przygotowania:
1. Wsyp mieszankę do miski.
2. Dolej 500 ml ciepłej wody i dokładnie wymieszaj.
3. Zagnieć ciasto.
4. Włóż do piekarnika nagrzanego do 30-40 st. C na 90 min.
5. Po wyrośnięciu ponownie zagnieć i uformuj bochenek.
6. Włóż chleb do piekarnika i zwiększ temperaturę do 220 st. C. Piecz 80 min. Przechowuj zawinięty w szmatkę.
Dostępność: średnia ilość
AVENA - HERBATNIKI Z OWSA BEZGLUTENOWE 130 G. - SCHAR
Ciastka owsiane Avena zawierają betaglukan - rozpuszczalny błonnik pokarmowy stanowiący naturalny składnik owsa.
Spożywanie beatglukanu w ilości 3 g dziennie w ramach zrównoważonej diety w połączeniu z odpowiednią aktywnością fizyczną
obniża poziom cholesterolu. 5 ciastek (65g - 1 porcja) dostarcza 1,2 g betaglukanu. 100g produktu zawiera 1,8 betaglukanu,
co odpowiada 0,24g tego składnika w każdym ciastku
Dostępność: na wyczerpaniu
BARSZCZ CZERWONY BEZGLUTENOWY KONCENTRAT BIO 320 ML . - KOWALEWSKI
OPIS: Koncentrat składa się wyłącznie z certyfikowanych ekologicznych surowców. Produkt pasteryzowany.
SKŁADNIKI: Sok z buraków ćwikłowych* (83%,) cukier trzcinowy* (10%), ocet jabłkowy* (4%), sól
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: średnia ilość
BARWNIKI SPOŻYWCZE BEZGLUTENOWE BIO 6 x 8 g . - BIO VEGAN
OPIS: Wykonane z barwiącej żywności, bezglutenowe, wegańskie. Dostarczają większej ilości zabawy podczas
pieczenia i gotowania. Doskonałe do barwienia kremów, lodów, deserów, polew do ciast, lukru, napojów, marcepanu itd.
w sposób całkowicie ekologiczny. Kolory: czerwony, żółty, pomarańczowy, zielony, fioletowy, niebieski w jednym pudełku.
Dostępność: na wyczerpaniu
BATON FRUPP LIOFILIZOWANY JABŁKO BEZGLUTENOWY 10 G. - CELIKO
Baton Frupp jabłko nie zawiera tłuszczu i soli, jest więc idealną przekąską pomiędzy posiłkami dla dzieci, a także dorosłych,
którzy dbają o zdrową, zbilansowaną dietę. Produkt ma w składzie aż 8% wspomagającego układ trawienny błonnika.
Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 35 kcal, dlatego z powodzeniem może ona zastąpić wysokokaloryczne słodycze,
na długo zapewniając uczucie sytości dzięki wartościowym składnikom.
Liofilizowany baton nie zawiera glutenu, dlatego jest szczególnie polecany osobom cierpiącym na alergie pokarmowe.
Dostępność: średnia ilość
BATON FRUPP LIOFILIZOWANY JABŁKO I JAGODA BEZGLUTENOWY 10 G. - CELIKO
Liofilizowany baton Frupp KIDS jabłko-jagoda to pyszna, słodka przekąska bez dodatku cukru, której skład to aż 21% jabłek i 10% jagód, a także zagęszczone
soki owocowe z drzewa karobowego, jabłek i winogron.
Dostępność: średnia ilość
BATON FRUPP LIOFILIZOWANY MALINOWY, BEZGLUTENOWY 10 G. - CELIKO
Maliny są bogatym źródłem witamin C, K, B1 i B2, PP, karotenu, błonnika, związków mineralnych, dlatego jak najwięcej
malin powinny spożywać osoby cierpiące na anemię. Witamina C, zawarta w malinach wzmacnia układ odpornościowy,
sprawia, że lepiej przyswajamy żelazo. Jest również ważnym antyoksydantem.
Maliny pomagają w oczyszczaniu organizmu z toksyn Baton Frupp malina nie zawiera tłuszczu i soli, jest więc idealną
przekąską pomiędzy posiłkami dla dzieci, a także dorosłych, którzy dbają o zdrową, zbilansowaną dietę.
Składniki: maliny (31%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy,
zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
Dostępność: średnia ilość
BATON FRUPP LIOFILIZOWANY MARAKUJA I JABŁKO BEZGLUTENOWY 10 G. - CELIKO
Liofilizowany baton Frupp KIDS jabłko-marakuja to pyszna, słodka przekąska bez dodatku cukru, której skład to aż 29% jabłek i 6,5% soku z marakui, a także zagęszczone soki owocowe z drzewa karobowego, jabłek i winogron. Produkt może być spożywany przez wegetarian i wegan (nie zawiera w swoim składzie mleka ani laktozy). Chętnie sięgną po niego osoby na diecie bezglutenowej oraz uczulone na produkty mleczne, a także ci wszyscy, które nie chcą rezygnować ze słodkości, ale świadomie wybierają ich zdrowszą odmianę. Już dziś złóż zamówienie i poszerz swoją ofertę swojego sklepu o ten cieszący się dużym zainteresowaniem klientów produkt!
SKŁAD PRODUKTU: jabłka 29%, zagęszczone soki owocowe ( ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok z marakui 6,5%, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
produkt bezglutenowy!
Dostępność: średnia ilość
BATON FRUPP LIOFILIZOWANY TRUSKAWKOWY BEZGLUTENOWY 10 G. - CELIKO
Truskawki mają bardzo dobre właściwości lecznicze. Nasze babcie leczyły nimi grzybicę, trądzik i oparzenia słoneczne.
Owoce te zawierają więcej witaminy C niż cytryna, ale także witaminy A, B1, B2 oraz PP. Truskawki są ważne w diecie
kobiet ze względu na żelazo, które chroni przed anemią. Zawarte w truskawkach sole wapnia i fosforu wzmacniają kości
i zęby. Truskawki poprawiają pracę mięśni i ułatwiają przemianę materii. Jedzenie ich jest polecane przy schorzeniach
wątroby, kamieniach moczowych, żółciowych, podagrze. Truskawka wspomaga przeciwdziałanie powstawaniu nowotworów.
Składniki: truskawki (26%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy,
zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
Dostępność: średnia ilość
BATON PROTEINOWY Z CZEKOLADĄ RAW BEZGLUTENOWY, EKOLOGICZNY 47 g.
Baton daktylowy z białkiem ryżowym i czekoladą.
Bez dodatku cukrów, zawiera naturalnie występujące cukry. Pakowany w atmosferze ochronnej.
Dostępność: na wyczerpaniu
BATON PROTEINOWY Z TRUSKAWKAMI RAW EKOLOGICZNY BEZGLUTENOWY 47 G. - LIFEFOOD
Baton z daktylami, białkiem ryżowym i truskawkami. Produkt odpowiedni dla wegan. Bezglutenowy. Bez dodatku cukrów.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Pakowano w atmosferze ochronnej.
SKŁADNIKI: daktyle*, białko ryżowe*16 %, truskawki sproszkowane* 5,5 %, migdały* 5 %, pestki dyni*,
oliwa z oliwek extra virgin*, sól morska nierafinowana, zmielona wanilia*
(*certyfkowany składnik ekologiczny)
Dostępność: na wyczerpaniu
BATON Z JAGODĄ I QUINOA RAW BEZGLUTENOWY BIO 47 G. - LIFEFOOD
OPIS: Produkt odpowiedni wegan. Bezglutenowy. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Pakowano w atmosferze ochronnej.
SKŁADNIKI: owoce* (66%) (daktyle*, liofilizowane sproszkowane jagody* (5%), morwa biała*,
liofilizowane sproszkowane maliny*), słonecznik* (19%), kiełkujące ziarna gryki* (5%), kiełkująca ziarna quinoa* (5%),
nasiona szałwii hiszpańskiej* (Salvia hispanica) (2%), surowy tłuszcz kakaowy*
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: na wyczerpaniu
BELGIJSKIE CZEKOLADKI TRUFLE Z ORZECHAMI LASKOWYMI BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWE BIO 100 G. - BELVAS
SKŁADNIKI: inulina*, ORZECHY LASKOWE* (29 %), miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, kakao w proszku*,
olej kokosowy*, wanilia*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: na wyczerpaniu
BEZGLUTENOWE WAFLE KUKURYDZIANE EKOLOGICZNE 120 g.
SKŁADNIKI: kukurydza* (99 %), olej kukurydziany*, sól morska
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: na wyczerpaniu
BISCOTTI CON CIOCCIOLATA - HERBATNIKI CZEKOLADOWE BEZGLUTENOWE 150 g. - SCHAR
Składniki: mąka kukurydziana, czekolada gorzka 30% (kakao min. 60% (masa kakaowa 48 %, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyna sojowa),
skrobia kukurydziana, cukier, tłuszcz palmowy, masło (mleko), mleko w proszku, syrop glukozowy, skrobia modyfikowana kukurydziana,
środek spulchniający: węglany amonu, węglany sodu; skrobia modyfikowana z tapioki, sól morska, naturalny aromat.
Może zawierać łubin.
Dostępność: na wyczerpaniu
BISZKOPTY BEZ CUKRU BEZGLUTENOWE 85 G. - BEZGLUTEN
Tradycyjne biszkoptowe języczki uwielbiają zarówno dzieci, jak i dorośli. Biszkopty nir zawierają cukru dodanego.
Oznacza to, że są zdrowszą wersją klasycznych słodyczy. Biszkopty bez glutenu doskonale sprawdzą się na przyjęciach
dla dzieci, szkolnych przyjęciach lub jako słodka przekąska dla gości. Biszkoptowe języczki dla dzieci bez cukru są
bardzo lekkie i miękkie, tak że rozpływają się w ustach.
Biszkopty bezglutenowe bez cukru są dosładzane maltitolem. Jest to naturalna substancja słodząca, która nie
zmienia właściwości pod wpływem wysokiej temperatury, jak dzieje się to w przypadku aspartanu. Jest bezpiecznym
słodzikiem, który pod względem smaku dorównuje zwykłemu cukrowi białemu.
Dostępność: na wyczerpaniu
BISZKOPTY MINI BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWE 85 G. - GLUTENEX
Pyszne, kruche biszkopty o niepowtarzalnym smaku. Stanowią świetną przekąskę zarówno dla dzieci jak i dorosłych.
Produkt BEZGLUTENOWY, BEZ DODATKU CUKRÓW, zawiera substancję słodząca.
Dostępność: średnia ilość
BISZKOPTY POMARAŃCZOWE W CZEKOLADZIE BEZ DODATKU CUKRÓW BEZGLUTENOWE 80 G. - GLUTENEX
Delikatne BEZGLUTENOWE biszkopty pomarańczowe w czekoladzie o niepowtarzalnym smaku.
Produkt BEZ DODATKU CUKRÓW, z dodatkiem SOKU POMARAŃCZOWEGO. Zawierają substancję słodzącą.,
Dostępność: na wyczerpaniu
BŁONNIK BAMBUSOWY BEZGLUTENOWY 250 G. - PIĘĆ PRZEMIAN
Produkt bezglutenowy.
Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
SKŁADNIKI: Błonnik bambusowy 100%.
Dostępność: średnia ilość
BUDYŃ BEZGLUTENOWY O SMAKU ŚMIETANKOWYM 40 G. - CELIKO
Sposób przygotowania:
1. Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
2. Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok.40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek,
ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
3. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Dostępność: duża ilość
BUDYŃ CZEKOLADOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 G. - AMYLON
OPIS:
Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Dostępność: średnia ilość
BUDYŃ O SMAKU MALINOWYM BEZGLUTENOWY 40 g.- CELIKO
Smaczny budyń o smaku malin bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. TERAZ W NOWEJ SZACIE GRAFICZNEJ!
Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją. Produkt odpowiedni dla WEGAN - możesz przygotować również na napoju roślinnym.
Świetnie nadaje się do wypieków.
Opakowanie budyniu wystarcza na przygotowanie 4 porcji po 150 g.
Dostępność: duża ilość
BUDYŃ O SMAKU WANILIOWYM 40 G. - CELIKO
Sposób przygotowania:
1. Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
2. Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok.40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek,
ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
3. Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Dostępność: duża ilość
BUDYŃ ŚMIETANKOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 G. - AMYLON
OPIS: Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka
(np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki.
Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
- Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Dostępność: duża ilość
BUDYŃ TRUSKAWKOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 G. - AMYLON
Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego)
oraz napojów (np. sojowego, ryżowego). Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Dostępność: średnia ilość
BUDYŃ TRUSKAWKOWY BEZGLUTENOWY, EKOLOGICZNY 40 g
OPIS: Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka
(np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki.
Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
- Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Dostępność: duża ilość
BULION DROBIOWY BEZGLUTENOWY W KOSTKACH BEZ OLEJU PALMOWEGO BIO 66 G. - EKOWITAL
Bulion drobiowy w kostkach bez oleju palmowego BEZGLUTENOWY Z CERTYFIKATEM BIO.
Dostępność: duża ilość
BULION WARZYWNY W KOSTKACH BEZGLUTENOWY (BEZ DROŻDŻY,BEZ OLEJU PALMOWEGO) BIO 60 G. - EKOWITAL
Bulion warzywny bez drożdży, bez oleju palmowego oraz bez glutenu. Odpowiedni dla wegetarian.
Jedna kostka bulionu wystarcza na 0,5 l wody.
Dostępność: duża ilość
BULION WARZYWNY W KOSTKACH BEZGLUTENOWY (O OBNIŻONEJ ZAWARTOŚCI SOLI, BEZ OLEJU PALMOWEGO) BIO 60 G . - EKOWITAL
- Bulion warzywny w kostkach o obniżonej zawartości soli
- bezglutenowy
- bez zawartości oleju palmowego
- Jedna kostka bulionu wystarcza na 0,5 l wody.
Dostępność: duża ilość
BULION WOŁOWY W KOSTKACH BEZGLUTENOWY BEZ OLEJU PALMOWEGO BIO 66 G. - EKOWITAL
Bulion wołowy w kostkach, jedna kostka wystarcza na około 0,5 litra wody.
- bezglutenowy,
- bez oleju palmowego
- z certyfikatem BIO
Dostępność: duża ilość
BUŁKA TARTA 350 G. - BEZGLUTEN
Bułka tarta bezglutenowa
Składniki: skrobie (kukurydziana, ziemniaczana), mąka ryżowa, cukier, olej rzepakowy, drożdże,
substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; białko grochowe, sól, błonnik z babki jajowatej
Dostępność: średnia ilość
BUTTER COOKIS- CIASTKA MAŚLANE BEZGLUTYNOWE 100 g. SCHAR
Bezglutenowe ciastka maślane. Dzięki swojemu domowemu wyglądowi i zabawnemu wzornictwu będą hitem wśród dzieci,
dorosłych, przyjaciół i rodziny. Idealne do popołudniowej herbaty lub kawy, albo jako coś do podjadania między posiłkami.
Dostępność: na wyczerpaniu
CHIPSY O SMAKU PAPRYKOWYM 70 G. - BEZGLUTEN
Składniki: Susz ziemniaczany (skrobia ziemniaczana (43%), płatki ziemniaczane (9%), granulat ziemniaczany (9%),
mąka grochowa, sól, cukier, olej rzepakowy), olej słonecznikowy, posypka (maltodekstryna, sól, przyprawy
(w tym papryka 1,8%),naturalne aromaty)
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Dostępność: średnia ilość
CHIPSY O SMAKU PAPRYKOWYM BEZGLUTENOWE EKOLOGICZNE 125 G. - GO PURE
Cienkie chipsy ziemniaczane o delikatnym smaku papryki. Wyprodukowane z użyciem ekologicznych składników,
w 100% naturalne.
Dostępność: na wyczerpaniu
Ten artykuł ma na celu jedynie edukację i popularyzację wiedzy. Nie jest to oferta handlowa ani forma reklamy. Nie traktuj tego materiału jako porady medycznej; zawsze przed podjęciem jakichkolwiek działań skonsultuj się z odpowiednim specjalistą, czyli lekarzem lub farmaceutą.