ŻUR NA ZAKWASIE NIEPASTERYZOWANY 480 ML. - KROKUS

Opis
Do produkcji żuru wykorzystano jedynie naturalne składniki umiejętnie połączone z zakwasem chlebowym.
Żur nie zawiera substancji konserwujących, sztucznych aromatów, barwników.
Produkt niepasteryzowany w ciągłej fermentacji. Podczas otwierania może ulec wzburzeniu.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Przygotuj 2 - 2,5 litra wywaru (warzywnego lub mięsnego). Starannie przecedź.
- Doprowadź wywar do wrzenia i dodaj zawartość butelki po jej uprzednim wstrząśnięciu.
- Gotuj na małym ogniu, mieszając 2 - 3 minuty.
- Podawaj z gotowanymi ziemniakami, ćwiartkami jajka na twardo lub białą kiełbasą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml:
Wartość energetyczna: 286 kJ/67 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 15 g
w tym cukry: 1,3 g
Białko: 1,8 g
Sól: 0,25 g
SKŁADNIKI: woda, zakwas chlebowy (mąka ŻYTNIA, woda) - 10,7 %, mąka ŻYTNIA razowa, mąka PSZENNA graham, czosnek.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w temperaturze pokojowej w zaciemnionym miejscu. Po otwarciu zużyć w całości.