ZAGĘSZCZONY PRODUKT SOJOWY BEZGLUTENOWY BIO 200 ML . - NATUMI
Opis
OPIS: Produkt w 100% roślinny. Odpowiedni dla wegan. Doskonale nadaje się do gotowania, pieczenia oraz ubijania.
Produkt UHT.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: W celu ubicia produkt należy schłodzić. Po wyjęciu z lodówki zmiksować na najwyższych
obrotach. W trakcie ubijania dodać usztywniacz do ubitej śmietany i kontynuować miksowanie, aż osiągniemy
pożądaną konsystencję.
SKŁADNIKI: woda, olej słonecznikowy*, soja* (7,3%), syrop kukurydziany*, substancja zagęszczająca: mączka
chleba świętojańskiego*, sól morska
(*certyfikowany składni ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml:
Wartość energetyczna - 704 kJ/171 kcal
Tłuszcz - 17,0 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 2 g,
kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 3,9 g,
kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 10,5 g
Węglowodany - 2,2 g,
w tym cukry - 2,0 g
Błonnik - 0,8 g
Białko - 2,7 g
Sól - 0,10 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Po otwarciu przechowywać 4 dni w warunkach chłodniczych.