SUBSTYTUT BIAŁKA JAJ W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 40 G. - BIOVEGAN

Cena: 9,20 zł 9.20
ilość szt
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: BIOVEGAN
Kod produktu: 4005394287873
Cena jednostkowa: ( 1 szt = 230,00 zł )
Dostępność: brak towaru

Opis

  


Wegański zamiennik białka jaj. Idealny do pieczenia makaroników, herbatników, ciastek orzechowych, bez i innych wypieków.

Można go również użyć do przygotowania deserów np. wegański mus czekoladowy, czy do przygotowania domowego majonezu wegańskiego.

Opakowanie 40 g odpowiada 8 białkom jaj.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu: 

Wartość energetyczna: 182 kJ/43 kcal

Tłuszcz: <0,5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g

Węglowodany: 4,3 g

tym cukry: <0,5 g

Błonnik: 1,5 g

Białko: 4,8 g

Sól: 0,15 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 10 g (ok. 2 łyżeczki) substytutu białka i 75 ml wody zastępują 2 białka jaj.

Do substytutu białka JAJA dodać 75 ml wody i ubijać przez 5 minut, aż piana będzie sztywna.

 

SKŁADNIKI: białko grochu*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, inulina*,

substancja zagęszczająca: guma guar*; białko bobu*, sól

(* certyfikowany składnik ekologiczny)

 

UWAGA: Na każde dodatkowe 10 g produktu czas ubijania wydłuża się o 1 minutę.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep internetowy Shoper Premium