SOS SOJOWY SHOYU ŁAGODNY EKOLOGICZNY 145 ml.
Opis
Sos Shoyu charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest to wynik fermentacji pszenicy. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania, najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracił charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami, w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami. Produkt pasteryzowany
SKŁADNIKI: woda, soja*, pszenica*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae
(*składniki ekologiczne)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna - 315 kJ / 75 kcal
Tłuszcz - 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 4,9 g
w tym cukry - 1,5 g
Błonnik- 0 g
Białko - 9,6 g
Sól - 14,0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym miejscu.