SOS POMIDOROWY NEAPOLITAŃSKI BEGLUTENOWY 35 G. - BEZGLUTEN
Opis
Sposób przygotowania: zawartość torebki dokładnie wymieszać w 290 ml wrzącej wody.
Z jednego opakowania otrzymujemy 3 porcje sosu.
Składniki: pomidory suszone /30%/, substancja zagęszczająca: E 1422; sól, ekstrakt drożdżowy, częściowo utwardzony
tłuszcz roślinny- palmowy, cukier, aromat, oliwa z wytłoczyn oliwek,
warzywa suszone (cebula, papryka słodka, papryka ostra),przyprawy (oregano, bazylia, zioła prowansalskie, pieprz,
tymianek), regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Odpowiedni dla osób nietolerujących glutenu.
Wartość odżywcza w 100 ml produktu (po przygotowaniu):
Wartość energetyczna w 100 ml produktu: 182 kJ/ 43 kcal
Tłuszcz: 0,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 7,5 g
w tym cukry: 2,7 g
Błonnik: 0,5 g
Białko: 1,2 g
Sól: 1,28 g
Masa netto: 35 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.