SOS GULASZOWY BEZGLUTENOWY 30 G. - BEZGLUTEN
Opis
Sposób przygotowania: zawartość torebki dokładnie wymieszać w 300 ml wrzącej wody.
Z jednego opakowania otrzymujemy 3 porcje sosu.
Składniki: substancja zagęszczająca: E 1422; sól, proszek pomidorowy, ekstrakt drożdżowy, maltodekstryna, aromaty,
cukier, olej roślinny (rzepakowy), warzywa suszone (papryka słodka mielona, czosnek mielony, cebula), przyprawy
(gałka muszkatałowa, liść laurowy mielony, imbir, kurkuma, pieprz czarny mielony), barwnik: karmel amoniakalny;
regulator kwaśowości: kwas cytrynowy.
Odpowiedni dla osób nietolerujacych glutenu.
Wartość odżywcza w 100 ml (po przyrządzeniu):
Wartość energetyczna w 100 ml : 121 kJ/ 27 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 6,0 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: <0,5 g
Białko: 0,7 g
Sól: 1,40 g
Masa netto: 30 g