ŚMIETAN-FIX W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO (3 x 6 g) 18 G. - BIOVEGAN
Opis
Utrzymuje właściwą konsystencję kremów do tortów i innych kremów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 1649 kJ/388 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 96 g
w tym cukry: 33 g
Błonnik: <0,5 g
Białko: <0,5 g
Sól: 0,07 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Do przygotowania potrzebujesz 200-250 ml zimnego kremu roślinnego do ubijania lub innej wegańskiej śmietanki.
Zimny płyn krótko ubić, wsypać zawartość saszetki i ubijać dalej, aż do uzyskania pożądanej konsystencji.
Następnie wstawić do lodówki, aż będzie gotowy do podania.
Porady:
1. Nałóż gotowy śmietan-fix na spód do tortu, aby nie rozmokło.
2. Możesz zamrozić i rozmrozić wegańskie kremy przygotowane ze śmietan-fixem bez utraty konsystencji i smaku.
SKŁADNIKI: skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, cukier puder*.
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.