MIX IT! UNIVERSALNA MIESZANKA BEZGLUTENOWA 500 G. - SCHAR
Opis
Sposób przyrządzenia: Chleb biały
składniki: 250 g maki MIX IT, 1 łyżka stołowa oleju słonecznikowego, 200 ml letniej wody, 4 g suchych drożdży,
1/2 łyżeczki soli.
Przygotowanie: Dobrze wymieszać mąkę, drożdże i sól.
Stopniowo dodawać wodę i olej- dobrze wymieszać drewnianą łyżka. Przykryć ciasto wilgotną ściereczką i odstawić do
wyrastania na około 20 minut. Umieścić chleb w formie do pieczenia i piec przez około 50 minut w temperaturze 200 st.
Kroić po wystudzeniu. SMACZNEGO !
Skład: mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, cukier, substancje zagęszczające: hydroksypropy-lometyloceluloza,
guma karobowa; sól, emulgator: mono- i dwuglicerydy kwasów tłuszczowych.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1521 kJ / 359 kcal
Tłuszcz: 1,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 82 g
w tym cukry: 3,5g
Błonnik: 3,1 g
Białko: 3,6 g
Sól: 1,0 g
Masa netto: 500 g