ROSÓŁ DROBIOWY Z MAKARONEM BEZGLUTENOWY 22 G. - BEZGLUTEN
Opis
- DOPRAWIANE TYLKO NATURALNYMI SKŁADNIKAMI
- BEZ GOTOWANIA
Sposób przygotowania: Zawartość torebki wsypać do do kubka i zalać 200 ml wrzącej wody, dokładnie wymieszać
Składniki: Zupa: maltodekstryna, substancja zagęszczająca: E 1422; sól, cukier, tłuszcz drobiowy /4%/, aromat,
ekstrakt z kurczaka /3%/, warzywa suszone ( marchew, cebula, pasternak, por, pietruszka nać, koper), ekstrakt drożdżowy,
przyprawy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy. Makaron liofilizowany bezglutenowy (32%): skrobia kukurydziana,
woda, mąka ryżowa, izolat białka grochowego, sól, substancja zagęszczająca: E 464; emulgator: mono- i diglicerydy
kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: E 575; barwnik: karoteny.
Wartość odżywcza w 100 ml produktu (po przyrządzeniu):
Wartość energetyczna w 100 ml produktu: 150 kJ / 36 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:<0,1 g
Węglowodany: 7,5 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik: <0,5 g
Białko: 0,7 g
Sól: 1,12 g
Masa netto: 22 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.