PSZENICA NA KUTIĘ EKOLOGICZNA 400 g.






Opis
OPIS: Produkt sezonowy, dostępny X-XII.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ziarno wypłukać i namoczyć na noc. Następnego dnia ugotować do miękkości,
kilkakrotnie zmieniając wodę, a później miękką odsączyć na sicie. Mak wypłukać, sparzyć i dwukrotnie przekręcić
przez maszynkę. Wymieszać mak z miodem i bakaliami. Tuż przed podaniem dołożyć pszenicę
(zbyt wcześnie wymieszana z masą makową twardnieje). Kutię podawać lekko schłodzoną.
SKŁADNIKI:
pszenica*
(certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna: 1392 kJ /329 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,0 g
Węglowodany: 61 g
w tym cukry: 2,0 g
Błonnik: 8,0 g
Białko: 11 g
Sól: 0,025 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.