PŁATKI RYŻOWE BIO 300 G. - BIO PLANET

Opis
Ekologiczne płatki ryżowe uzyskiwane są z gniecionych ziaren ryżu. Stanowią doskonałą propozycję na lekkostrawne śniadanie.
Polecamy jako dodatek do musli, jogurtów, napojów zbożowych oraz deserów.
Doskonałe również jako baza zupy mleczno-zbożowej dla małych dzieci.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym ogniu
ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając.
SKŁADNIKI: płatki ryżowe* 100%
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
Wartość energetyczna - 1505 kJ / 355 kcal
Tłuszcz - 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
Węglowodany - 75 g
w tym cukry - 0,2 g
Białko - 7,4 g
Sól - 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.