PIECZARKOWA Z MAKARONEM NISKOBIAŁKOWA PKU 17 G. - BEZGLUTEN
Opis
Zupa błyskawiczna. Bezglutenowa, niskobiałkowa PKU
Sposób przygotowania: zawartość torebki wsypać do kubka i zalać 200 ml wrzącej wody,
dokładnie wymieszać.
Składniki: zupa (71%): pieczarki suszone (7%), koncentrat z pieczarki (3%), substancja zagęszczająca: E1422;
maltodekstryna, skrobia kukurydziana, sól, mleko w proszku odtłuszczone, ekstrakt drożdżowy, częściowo utwardzony
tłuszcz roślinny-palmowy, cukier, warzywa suszone, aromat. Makaron niskobiałkowy (29%): skrobia kukurydziana,
skrobia pszenna bezglutenowa, woda, sól, substancja zagęszczająca: E464; emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów
tłuszczowych; regulator kwasowości: E 575; barwnik: karoteny.
Wartość odżywcza w 100 g (po przyrządzeniu):
Wartość energetyczna: 118 kJ / 28 kcal:
Tłuszcz: 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 4,2 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0,8 g
Białko: 0,4 g
w tym fenyloalanina: 15 mg
w tym tyrozyna: 14 mg
w tym leucyna: 33 mg
Sól: 0,95 g
Masa netto: 17 g.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.